Заради спукано сградно канализационно отклонение, отпадни води се изливат в

...
Заради спукано сградно канализационно отклонение, отпадни води се изливат в
Коментари Харесай

Отпадни води се изливат в центъра на Асеновград заради спукано сградно отклонение

Заради спукано сградно канализационно отклоняване, отпадни води се изливат в централната част на Асеновград. Проблемът стои на дневен ред от години. За малко той бе решен, след осъществяване на ремонт, само че преди дни породи още веднъж. Мястото е в зоната на шарените стълби зад Градската библиотека, в непосредствена непосредственост до централния площад.
След сигнал на жители неотложно на мястото са били изпратени екипи от ВиК-Асеновград. От управлението на водното сдружение в града увериха, че към този момент е осъществена инспекция. Оказало, че тръбата е запушена на 25-ия метър, евентуално от събрали се боклуци. Това задръстване основава налягане в останалата канализационна система в региона и надлежно, става причина да се спукват по-слабите връзки, водата от които избива на повърхността. Нов опит да бъде отприщен канализационният сектор ще бъде изработен и през тази седмица, дадоха обещание от водното сдружение.
По-късно стана ясно, че въпросните сградни канализационни отклонения са доста остарели, липсват на ВиК-картата и не е ясно канализацията от какъв брой къщи е включена към тях. А вероятен вид, с цел да се реши казусът, е да бъде подадена тъжба до община Асеновград с молба старите тръби да бъдат напълно сменени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР