Заради снеговалеж забраниха движението за товарни автомобили през прохода "Превала".

...
Заради снеговалеж забраниха движението за товарни автомобили през прохода "Превала".
Коментари Харесай

Внимание, шофьори! Сняг покри проходи и магистрали

Заради снеговалеж не разрешиха придвижването за товарни коли през прохода "Превала ". Снежната завивка надвишава 6 сантиметра, а настилките са заснежени и хлъзгави.

През деня товарните коли не можеха да изкачат прохода без вериги. Имаше по какъв начин да мине някоя машина да позачисти малко, сподели неудовлетворен водач, представен от БТВ.

Заради снега ситуацията в планината бързо се усложнява. От пътната работа поучават водачите да потеглят на път с коли, оборудвани за зимни условия.

Заваля и в София, а пътните служби изкараха снегорините. С рухването на температурите следобедният дъжд мина в сняг. В някои столични квартали се образува лека снежна завивка.

Според прогнозата обаче, през нощта снеговалежът ще се усили и до на следващия ден сутринта в региона на София ще натрупа към 5 см сняг.

Зимна е ситуацията и в други елементи на страната. Сняг продължава да вали и в проходите Шипка и Петрохан, сняг вали и на автомагистрала "Тракия ".

Съветът към водачите е да бъдат деликатни и да не излизат на пътя, в случай че колите им не са добре готови за метеорологичните условия.

Вижте най-актуалната прогноза за времето тук
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР