Заради снеговалеж забраниха движението за товарни автомобили през прохода „Превала.

...
Заради снеговалеж забраниха движението за товарни автомобили през прохода „Превала.
Коментари Харесай

Сняг покри проходи и магистрали, шофьорите да внимават

Заради снеговалеж не разрешиха придвижването за товарни коли през прохода „ Превала ". Снежната завивка надвишава 6 сантиметра, а настилките са заснежени и хлъзгави.

През деня товарните коли не можеха да изкачат прохода без вериги. „ Имаше по какъв начин да мине някоя машина да позачисти малко”, сподели неудовлетворен водач.

Заради снега ситуацията в планината бързо се усложнява. От пътната работа поучават водачите да потеглят на път с коли, оборудвани за зимни условия.
169 снегорина са в очакване на първия сняг в София Машините ще са ситуирани на 68 местостоянки в града
Заваля и в София, а пътните служби изкараха снегорините. С рухването на температурите следобедния дъжд мина в сняг. В някои столични квартали се образува лека снежна завивка.

Според прогнозата обаче, през нощта снеговалежът ще се усили и до на следващия ден сутринта в региона на София ще натрупа към 5 см сняг.

Зимна е ситуацията и в други елементи на страната. Сняг продължава да вали и в проходите Шипка и Петрохан, сняг вали и на автомагистрала Тракия.

Съветът към водачите е да бъдат деликатни и да не излизат на пътя, в случай че колите им не са добре готови за метеорологичните условия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР