Заради снега десетки населени места са без ток. Снежни неволи

...
Заради снега десетки населени места са без ток. Снежни неволи
Коментари Харесай

Снежни неволи! Десетки населени места са без ток заради снега

Заради снега десетки обитаеми места са без ток. Снежни несгоди имаше и по пътищата – камион аварира на интернационалния път Е-79 в Монтанско и затвори придвижването.

Инцидентът стана в региона село Смоляновци през днешния ден преди обед. Камионът превозвал пощенски колета, влезнал в страната ни през " Дунав мост 2 " на път за Ирак. По думите на водача, той аварирал поради хлъзгавия път, като се преобърнал на пътното платно. След към два часа бе избутан настрана от фадрома на снегопочистваща компания, само че през това време водачите трябваше да изчакат на място.

Снегът аргументи и други проблеми. Близо 6000 клиенти в община Мездра останаха без ток. Заради аварирали далекопроводи 13 села са без електрозахранване.

Аварийни екипи от Враца и Тетевен оказват помощ за отстраняването на проблемите. Засегнати са и семейства в прилежащата община Роман. В част от селищата ток ще има късно довечера, дават обещание от ЧЕЗ.

В Централна България снегът пристигна към 20 ч. Три часа по-късно в канавка край Севлиево към този момент имаше аварирал рейс, който отбиваше водачи от пътя през цялата нощ. Пътят София – Варна, в региона на Велико Търново, се оказа едно от огромните провокации за водачите през нощта. Обилният снеговалеж за малко покри пътната настилка и сля платната за придвижване в едно.

" Направена е била поставка на асфалтовата настилка. По време на снеговалеж, според нормативната уредба, има степени и равнища на снегоподържане. При изобилен снеговалеж, както беше в интервала от 12 до 2 ч. може да се допусне да има сняг по пътното платно, който е с дебелина 3 см ", изясни инж. Диян Георгиев, шеф на ОПУ – Габрово.

Над 50 машини чистиха снега в Смолянско в последното денонощие. Пътищата в региона са проходими при зимни условия. Няколко селища осъмнаха без ток.

Обилният снеговалеж провокира проблеми и на пътя Плевен – Ясен. За благополучие до произшествия там не се стигна.

В София също валя през цялата нощ. Снегът обаче бързо се топи. 

" Почистени са улиците и булевардите, по които се движи публичният превоз, както и улици и булеварди в кварталите. Също по този начин общинските пътища за Витоша и за високите елементи на общината ", заяви за бТВ кметът Йорданка Фандъкова.

През последните 3 дни в област Видин са станали три тежки произшествия с жертви – аргументите са разнообразни, само че от пътна полиция приканват водачите да карат деликатно.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР