Заради сметка от над 40 000 лева жители на блок

...
Заради сметка от над 40 000 лева жители на блок
Коментари Харесай

Абсурд в Русе: 200 души останаха без ток заради чуждо задължение от 40 000 лв.

Заради сметка от над 40 000 лв. поданици на блок в Русе останаха без ток. Дългът обаче не е техен, а на компанията, от която са купили жилищата си.

Бившето общежитие на Академия за обществени науки и стопанско управлени няма публикуван Акт 16 и по тази причина персоналните електромери на живеещите в блока не попадат в „ Енерго про ”. Хората сами си регистрират разхода на електрическа енергия, събират дължимите суми и ги внасят в енергоразпределителното сдружение, заяви Нова тв.

Всеки месец обаче се получава разлика с показанията на общия електромер и по този начин сумата, насъбрана неразбираемо от кого, за една година стана над 40 000 лв.. „ Нямаме ток. Не знам по какъв начин ще отглеждам щерка си, която е със счупена ръка и има заболяване ”, споделя жена от жилищната постройка.

В блока живеят близо 200 индивида. Хората допускат, че към тяхната партида се водят и други обекти, само че не могат да го потвърдят. Не могат и да си записват лични партиди. От „ Енерго про ” отхвърлят да подпишат съглашение за разсрочване на задължението, тъй като титуляр по партидата е фирмата-продавач на жилищата. Собственикът ѝ се крие. Обитателите на постройката са в невъзможност.

„ С три дребни деца съм, какво да върша оттук-нататък. Има и възрастни хора ”, сподели една от живущите. От прекъсването на тока в жилищната кооперация пострадаха и правилни клиенти на енергодружеството Половината квартал също остана без ток. Последва и опасност за съд.

От Енерго про обясниха за NOVA,че  при прекъсване на тока на блока, не е сработило аварийно зареждане и по тази причина близките здания също са останали без електричество. Според тях, казусът към този момент е отхвърлен. А хората от злощастния блок търсят метод да продават жилищата си.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: