Заради смъртта на кмета на Охрид Йован Стояновски македонският премиер

...
Заради смъртта на кмета на Охрид Йован Стояновски македонският премиер
Коментари Харесай

Откриват отсечка от АМ Струма без Зоран Заев и Бойко Борисов

Заради гибелта на кмета на Охрид Йован Стояновски македонският министър председател Зоран Заев няма да участва на откриването на правата от автомагистрала " Струма ", оповестиха от държавното управление в Скопие.
48-годишният Стояновски умря изненадващо в събота на работното си място. Днес в Охрид ще се състои погребението на кмета. Зоран Заев трябваше да участва на откриването на правата дружно с българския министър председател Бойко Борисов. Той най-вероятно също няма да участва на откриването.
Днес се откриват за придвижване още 23,6 км от автомагистрала „ Струма “ в сектора сред Кресна и Сандански.
Лот 3.3 от км 397+000 до км 420+624 е част от плана: Автомагистрала „ Струма “ - лот 3.1, лот 3.3 и тунел „ Железница “. Той се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет посредством Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година
В сектора сред Кресна и Сандански има 3 пътни възела - п. в. „ Кресна “, п. в. „ Струмяни “ и п. в. „ Сандански “, 25 огромни уреди - мостове, надлез над ж. п. линията София – Кулата, селскостопански подлези и надлези, както и 4 площадки за отдих.
Изпълнител на лот 3.3 е Консорциум „ Струма Лот 3.3 “, в който вземат участие: „ ГБС инфраструктурно строителство “ АД, „ Пътстрой 92 “ АД, „ Главболгарстрой “ АД и „ Геострой “ АД. Стойността на контракта е 280 947 614,4 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е на „ Пътинвестинженеринг “ ЕООД. Техният контракт е за 3 597 793,54 лева с Данък добавена стойност.
Общата дължина на Автомагистрала „ Струма “ - от Даскалово до границата с Гърция, е 150 км. Автомагистралата е част от кулоар „ Ориент/Източно Средиземноморие “, свързващ Видин с Кулата, и по нея минава трафикът за Гърция. Направлението се употребява като най-кратък маршрут сред Западна, Централна Европа и Бяло море, а също и като връзка на Европа с Азия.
Със средства от Оперативна програма „ Транспорт “ 2017-2013 година са построени общо 69 км от Автомагистрала „ Струма “ в правите Долна Диканя - Дупница /16,78 км/, Дупница - Благоевград /37,48 км/ и Сандански - Кулата /14,7 км/. С финансиране от Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година продължава строителството и на останалата част от трасето. Готов е лот 3.3 Кресна - Сандански /23,6 км/ и се построява лот 3.1 Благоевград - Крупник /12,6 км/. В края на август т. година стартираха публичните поръчки за проектирането и строителство на платното за София на Автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле, което е с дължина 23,6 км, а в финален стадий е процедурата за реализатор на тунел „ Железница “.
От Агенция „ Пътна инфраструктура” в София оповестиха, че на откриването ще участват районният министър в България Петя Аврамова, транспортният – Росен Желязков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР