Заради слабости в работата на фирмата, с която е сключен

...
Заради слабости в работата на фирмата, с която е сключен
Коментари Харесай

Стана ясно какво затруднява сметосъбирането във Варна и колко глоби са наложени

 Заради недостатъци в работата на компанията, с която е подписан контракт за сметопочистване и сметоизвозване на територията на община Варна, за интервала 6 юли – 5 август са били формирани 141 констативни протоколи за открити нередности и са наложени наказания за 117 495 лв., показват от Община Варна.

Днес беше показана настояща информация за сметопочистването във Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Ето какво разяснява зам.- кметът по сигурността Тодор Иванов: 

" Поводът за тази конференция или брифинг е създалата се обстановка със сметопочистването и сметоизвозването в град Варна. Общинската администрация показва пред медиите, с цел да бъде осведомено обществото с казуса, с единствената цел да спрат спекулациите, които през последните седмици нагнетиха погрешни данни в общественото пространство и желаеме това да спре! Да, проблем със сметоизвозването и сметопочистването има през последните две,три седмици и то се вижда от всички жители. Получавали сме доста сигнали на които сме реагирали съгласно опциите и заради това, че идва този миг когато не всичко е решено като проблем по тази тематика, ние взехме решение да дадем тази конференция. Повече информация ще бъде предоставена от Директор на дирекция Екология и запазване на околната среда Тодор Колев и Представител на компанията ЗМБГ Лилия Христова. "

" На процедура най-важния приоритет на дирекцията е чистотата, без значение, че има и ред други неща, които също са толкоз значими само че не са забележими. Най-видима е чистотата, хората желаят да е чисто. Има няколко неща, които би трябвало да обобщим преди да дадем крайната оценка. Това са: ангажираността на общинската администрация в тази активност, техническата обезпеченост и организационната обезпеченост. За огромно страдание имаме механически проблеми с машините последните 2 седмици. Няма техника, която да не се поврежда. Междувременно когато този проблем се сътвори, от наша страна бяха подхванати дейности с компанията, която завоюва публичната поръчка  и са водени диалози. В резултат преди 2 дни бяха доставени 7 преси с водачи от София и група механици. Може би забелязвате леко усъвършенстване от през вчерашния ден. От на следващия ден организираме миене на няколко места във Варна както и на улиците в града. Надявам се въпроса да бъде преодолян до края на другата седмица ", разяснява Тодор Колев.

" На въпроса " Колко автомобила чистят града “ отговора е, че колите са 23 и 6-7 от тях дефектираха. Сега имаме нови 7, които дойдоха от София, имаме 5 индивида личен състав, който дойде в допълнение също от София. Искам да обясня за протичащото, че както знаете е пандемия, доставките на части стават по-трудно и имаше снабдители, които не работиха много дълго време и това забави доставката на части. Проблемът е, че се смесва общия боклук, като да вземем за пример се изхвърлят динени кори, и няма по какъв начин камионите да не текат. Колкото сме отговорни ние като хора, които чистим града, толкоз са отговорни и всички жители. Гражданите хвърлят всичко в контейнерите в това число и едрогабаритно. Имаме съд, който е цялостен с едрогабаритно и ние не можем да го мръднем, цялостен е със строително. Нямаме такава техника, скъсахме няколко маркуча на единия камион от който стартира да хвърчи масло. В другите страни жителите си купуват резервоар и си изхвърлят едрогабаритния отпадък там. Предвижда се също слагане на нови кошчета в града ", добави Лилия Христова

Повече информация вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР