Заради скъп велосипед подозренията попаднали на началника на група Миграция

...
Заради скъп велосипед подозренията попаднали на началника на група Миграция
Коментари Харесай

Скъп велосипед издал полицая, раздавал фиктивни визи на мигранти

Заради безценен велосипед съмненията попаднали на началника на група " Миграция " Маринов в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград, който през вчерашния ден бе задържан за взимане на подкупи за издаване на визи категория D на непознати жители. По подигравка службата " Миграция " се намира в една постройка с териториалното отделение на ДАНС, по тази причина и той е видян с въпросното скъпо колело.

Това описа пред публицисти окръжния прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Заедно с полицейския чиновник са задържани и други хора - две преводачки, юрист. Предполага се, че схемата е създадена от една от преводачките, която е с двойно поданство - българско и турско, като за нея се допуска и че е чиновник на консулството ни в Истанбул. В Турция тя има и компания за административни услуги.

Операцията по задържането им, която е извършена през вчерашния ден, е предизвикана поради информацията, че тя има желание за замине за Турция и да остане несигурно време там.

Преводачката е намирала действителни административни адреси в област Разград и Ямбол, на които е записала мигрантите, а Маринов не е правил фактическите инспекции на място. След това е издавал документ с погрешно наличие.

Издаваните визи категория D дават статут на непрекъснато прибиваване, като се дава и български документ за идентичност, който дава пък право на престояване в Европейски Съюз до 90 дни. Дава се опция и за емиграция и на близки на въпросното лице да дойдат. Така се открехва завесата за всевъзможни криминали или терористи, съобщи Тихомир Тодоров, въпреки и да изрази подозрение, че служителят на реда си е давал сметка за това.

Схемата е следена от 1 година и най-малко 100 индивида са минали за това време. Самият служител на реда не е взимал огромни суми, а на " час по лъжичка " - 200 - 300 евро.

Тихомир Тодоров увери, че не е проблем, че Маринов не е задържан в миг на взимане на рушвет и с пари, защото обвиняването разполага с доста доказателства по СРС. Поне трима души ще бъдат изправени пред съда.

Издирва се братът на служителя на реда, на чиновниците считат, че той ще се съобщи, защото е единствено български жител.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР