Заради скандалните твърдения, които се появиха в журналистическото разследване на

...
Заради скандалните твърдения, които се появиха в журналистическото разследване на
Коментари Харесай

”Демократична България” сезира ВСС за връзки на Гешев с Петьо Еврото от ”Осемте Джуджета”

Заради скандалните изказвания, които се появиха в журналистическото следствие на неправителствената организация ”Антикорупционен фонд” по отношение на корупция и рекет на доста високо равнище в прокуратурата, някогашният правосъден министър и сегашен съпредседател на "Демократична България " Христо Иванов се обърна към Висш съдебен съвет.
В своя сигнал, Иванов изяснява, че сезира Висш съдебен съвет, тъй като имало "липса на на опция за независимо следствие от страна на прокуратурата ".
"Единствената - въпреки и теоретична - опция за възобновяване на чувството на жителите за ред и правда, е да се намеси Висшият правосъден съвет ", счита Иванов. Бившият правосъден министър моли Висш съдебен съвет да откри и даде на обществото отговори за следното:

1. Какви са връзките на Гешев и сем. Петрови и ролята на последните в избора на Гешев за основен прокурор?

2. Какви са връзките на сем. Петрови и прокурорите Сарафов и Франтишек? (бел. ред. - първият е зам.-главен прокурор, а вторият е досегашният началник на Специализираната прокуратура)

3. Извършени ли са твърдените от Златанов (бел. ред. - Илия Златанов, притежател на най-голямата компания за произвеждане на асансьори в България "Изамет ") дейности от страна на прокурори от Специализираната прокуратура?

4. Как прокуратурата може да проверява събитията към сем. Петрови, в случай че това визира самия Гешев? Какви са стъпките за отбягване на спор на ползи? Не би трябвало ли Гешев да се отдръпна? Иванов споделя и, че сезира Висш съдебен съвет, без да е оптимист за реакцията на съвета.

"Водя се от апела на Вацлав Хавел постоянно да се държим по този начин "все едно " България е правова страна и има свободни и виновни институции. Но и не мога да си затворя очите за досегашното държание на голямото болшинство от Вас, която може да бъде избрана само като "позор ". Очевидно е, че не си давате сметка какво надълбоко омерзение изпитват мнозина българи от Вашата предприемчивост. С всички последствия за тях, децата им и родината ни... ", споделя той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР