Заради ситуацията в КосовоСръбските въоръжени сили са поставени в повишена

...
Заради ситуацията в КосовоСръбските въоръжени сили са поставени в повишена
Коментари Харесай

Сръбската армия в повишена готовност

Заради обстановката в Косово
Сръбските въоръжени сили са сложени в нараснала подготвеност поради обстановката в Косово по разпореждане на президента Александър Вучич. Това заяви сръбският министър на защитата Милош Вучевич в изявление през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

На 1 ноември изтече крайният период за смяна на регистрационните номера на колите на косовските сърби, които не са издадени от косовските управляващи.

В следващо отсрочване на наказателните ограничения Прищина разгласи, че рестрикции като конфискуване на автомобила ще се постановат едвам от пролетта. Но от през вчерашния ден косовските управляващи започнаха да издават предизвестие на водачите, които не са подменили номерата си, като следват и санкции. През лятото, когато в началото трябваше да стане подмяната на номерата, косовски сърби, мнозина от които въоръжени, блокираха пътища и гранични пунктове в символ на митинг.

“Не се готвим за война, само че не можем да сме изцяло неподготвени за всичко, което става ” - по този начин Вучевич изясни подредената нараснала подготвеност на сръбската войска. И добави, че тя би трябвало да е подготвена да работи в отбрана на ползите на сърбите в Косово “и в това никой не би трябвало да се съмнява ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР