Заради силния снеговалеж от бурята Филомена постави Мадрид и други

...
Заради силния снеговалеж от бурята Филомена постави Мадрид и други
Коментари Харесай

Обилен снеговалеж в Мадрид. Така не е било от десетилетие

Заради мощния снеговалеж от бурята Филомена сложи Мадрид и други елементи на Испания през днешния ден бе в нараснала подготвеност. Сложната обстанока наруши трафика и принуди някои райони да изпратят бойци, с цел да разчистят пътищата към селата.

С прогноза за сняг до 20 см за 24 часа и температури, движещи се към нула по Целзий, югът на региона на Мадрид бе в най-високо равнище на подготвеност за първи път от основаването на системата през 2007 година Големите паркове в столицата, в това число известния "Ретиро " до музея "Прадо ", бяха затворени като защитна мярка. "Излязох да видя и да се насладя на снега. В наши дни има малко неща за правене (заради пандемията) ", сподели за "Ройтерс " Хуан Хосе, 24-годишен маркетинг шеф, пред парка.

Войски от звеното за военни изключителни обстановки помогнаха за почистване на пътищата и инфраструктурата в цялата страна, заяви министерството на защитата. Кастия-Ла Манча, един от трите района, приведени в нараснала подготвеност, дружно с Мадрид и източна Валенсия, затвори учебни заведения.

Около 280 съществени пътища са наранени от снега, оповестиха пътните управляващи. Те помолиха жителите да заобикалят несъществени пътувания. Летищният оператор Aena прикани пасажерите да употребяват метрото, с цел да стигнат до летището в Мадрид, а влаковият оператор Renfe анулира някои транспорти.

"Може би ще би трябвало да се върнем към снеговалежа през февруари 1984 година или към този от март 1971 година, с цел да намерим сходни прецеденти, в случай че прогнозите, които чакаме, са правилни ", сподели Рубен дел Кампо, представител на Държавната метеорологична организация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР