Заради рязкото увеличаване на случаите на заразени с COVID-19 в

...
Заради рязкото увеличаване на случаите на заразени с COVID-19 в
Коментари Харесай

Йенс Шпан: До края на зимата германците ще са ваксинирани, излекувани или мъртви

Заради внезапното увеличение на случаите на инфектирани с COVID-19 в Германия до края на тази зима германците ще са "ваксинирани, излекувани или мъртви ", предизвести министърът на опазването на здравето Йенс Шпан, съобщи Франс прес.

"Вероятно до края на зимата, както от време на време се споделя цинично, съвсем всички ще бъдат имунизирани, излекувани или мъртви " поради разпространяването на "много, доста заразния " вид Делта, сподели министърът. Той прикани за следващ път германците "спешно " да се имунизират.

Германия, изключително южните и източните ѝ региони, е мощно наранена от нова вълна на болестта. Експерти и високопоставени политици отдават това най-много на % имунизирани (68 на сто), който е измежду най-ниските в Западна Европа.

Изправени пред нов скок на случаите на инфектирани с вируса, лишил към този момент живота на над 99 000 души, канцлерката Ангела Меркел и евентуалният ѝ правоприемник Олаф Шолц взеха решение предишния четвъртък да засилят рестриктивните мерки за неимунизираните, само че изключиха наложително имунизиране на цялото население.

В момента имаме четвърта вълна, а обстановката в редица лечебни заведения в Германия е доста, доста сложна, акцентира министър Шпан на конференция. Свидетели сме на разпространението на тази вълна все по на запад, добави Шпан, в миг, когато интензивните отделения са на ръба на опциите си, изключително поради неналичието на личен състав.



През последните дни Германия записва невъобразим до момента брой на новозаразени от началото на пандемията, който предходната седмица надвиши прага от 65 000 за 24 часа.

Меркел, която се готви да се отдръпна от властта, изрази страдание, че четвъртата вълна е толкоз нападателна, а немските водачи предложиха фрапантно ограничение на обществения живот на неимунизираните.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР