Заради рядко заболяване, Алиса Бърбър от Вашингтон, е принудена да

...
Заради рядко заболяване, Алиса Бърбър от Вашингтон, е принудена да
Коментари Харесай

Ужас! Майка е принудена да къпе детето си с белина и го търка с шкурка

Заради рядко заболяване, Алиса Бърбър от Вашингтон, е принудена да къпе сина си два пъти седмично с белина. Обливането с нападателната течност дава опция да се отлюпва твърдата кожа, която покрива цялото тяло на детето и по този начин се заобикалят инфекции.

" Понякога се случва да погълне белина, когато го обливам по главата, а от време на време пък течността му влиза в очите. Тогава става ужасно, защото доста го боли. Плаче, а от време на време и аз рева ", споделя майката.

Тази рядка генетическа болест се назовава на латински " harlequin ichthyosis " и води до огрубяване на кожата, от което болните получават затруднено дишане и придвижване. Нарушени са нормалните функционалности на кожата, няма предпазен пласт, потенето става невероятно и е увеличена склонността към всякакви инфекции. Алиса желала да напусне работата си, с цел да може да се посвети напълно на грижите за сина си. Освен в белина, едногодишният Джеймс се къпе още два пъти седмично по 45 минути в елементарна вода, а майка му го търка с шкурка, с цел да в профил люспите от кожата му, оповестява " Блиц ". Детето също по този начин приема и морфин, който да понижи страшните болки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР