Заради рисунката на 12-годишната рускиня Маша Москайова от април 2022

...
Заради рисунката на 12-годишната рускиня Маша Москайова от април 2022
Коментари Харесай

Момиче в Русия попадна в сиропиталище заради рисунка, противопоставяща се на войната

Заради рисунката на 12-годишната рускиня Маша Москайова от април 2022 година, противопоставяща се на съветската експанзия против Украйна, нейното учебно заведение извикало полиция, предадоха международни медии.

„ Полицията стартира да проверява обществените мрежи на бащата Алексей и му споделиха, че е възпитал щерка си по неприятен метод “, съобщи общинският консултант на съветския град Ефремов Олга Подолская.

Бащата на Маша, Алексей, беше санкциониран с 32 000 рубли за дискредитиране на съветските въоръжени сили. Срещу него преди няколко седмици е формирано наказателно произвеждане.

В момента той е под домакински арест в Ефремов, а щерка му Маша е изпратена краткотрайно в дом за деца. Алексей няма право да приказва с нея даже по телефона.

„ Никой не е виждал Маша от 1 март, макар опитите ни да получим достъп до сиропиталището и да разберем по какъв начин е “, написа Олга Подолская.

Според разпоредбите за домакински арест Алексей има право да контактува единствено с юриста, следователя и чиновниците на пандиза.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР