Заради ремонтни дейности временно е спряна доставката на природен газ

...
Заради ремонтни дейности временно е спряна доставката на природен газ
Коментари Харесай

Доставките на газ от Турция спират до края на седмицата


Заради ремонтни действия краткотрайно е спряна доставката на природен газ през Турция за България, съобщи БГНЕС.

„ Във връзка с осъществяването на планово техническо обслужване и профилактични действия на приемен терминал Къйкьой на вход в Турция в интервала 23.06.2020 година – 28.06.2020 година доставките на природен газ през точката Странджа 2/Малкочлар са прекратени. Прекъсването се прави според годишните ремонтни стратегии на прилежащите газопреносни оператори “, се показва в известие на „ Булгартрансгаз “.

По време на ремонта природен газ ще се доставя посредством реверсивните връзки на българската газопреносна система с Гърция (Кулата/Сидирокастро) и Румъния (Кардам/Негру Вода 1 и Русе/Гюргево).

От „ Булгартрансгаз “ твърдят, че интензивно работят за диверсификацията на източниците на доставка.

„ В резултат на тези старания беше повишен потенциалът на точките Кулата/Сидирокастро (Гърция) до 6,1 млн. м3/ден и Русе/Гюргево (Румъния) до 2,5 млн. м3/ден. В допълнение към опциите за диверсификация посредством доставка от различни източници, повишението на потенциалите на съществуващите точки на междусистемно свързване с Гърция и Румъния подсигурява сигурността на доставките за потребителите в България и района “, декларират от газовата компания. 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР