Заради ремонти променят маршрутите на автобусни линии с номера 7,

Заради ремонти променят маршрутите на автобусни линии с номера 7, ...

Променят маршрутите на автобусни линии във Варна.

Заради ремонти променят маршрутите на автобусни линии с номера 7, 10, 12 и 209 във Варна. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна директорът на дружеството „Градски транспорт“ инж. Злати Златев. По думите му причина за промените в обслужваните маршрути са предстоящи ремонти по старата част на бул. „Васил Левски“, по част от бул. „Осми Приморски полк“, както и по ул. „Народни будители“ в квартал „Аспарухово“. Очаква се ремонтът на булеварда от ул. „Брегалница“ до бул. „Осми Приморски полк“ да стартира още на 17 юли. Повече яснота за точните маршрути се очаква да има утре, тъй като от обществения превозвач все още уточняват вариантите със строителите и проектантите.
Най-засегнати от промяната ще са живущите в квартал „Левски“. Гражданите, чиито домове и работни места са в частта над булевардите „Васил Левски“ и „Христо Смирненски“, на практика ще останат без алтернативен превоз и ще трябва да вървят до най-близките спирки, които вероятно ще са по трасето на бул. „Осми Приморски полк“, обясни Злати Златев. Той добави, че е разпоредил да се спре временно продажбата на абонаментни карти за пътуване с автобус № 7, за да не се жалват хората. Проблемно ще е обслужването и на спирките в района на Университетската болница „Св. Марина“.
Направлението ще се обслужва само от линия 12, но поради големите задръствания по бул. „Христо Смирненски“ се очаква да има закъснения в графика. Инж. Златев добави, че, към момента се обсъжда вариант маршрутът на автобус с № 209 да не минава по бул. „Христо Смирненски“ заради ремонта на бул. „Осми Приморски полк“ към „Виница“. Автобусът най-вероятно ще се движи по бул. „Васил Левски“. Линията с номер 10 най-вероятно ще се върне към стария си маршрут след ул. „Подвис“. Засега най-сложна е промяната, която ще засегне линия 7, добави Злати Златев. Той каза още, че най-вероятно автобусът ще тръгва от „Почивка“ по бул. „Осми Приморски полк“, през бул. „Цар Освободител“ до ул. „Андрей Сахаров“, от където ще продължава по стандартния си маршрут.
Снимка: архив

Източник: actualno.com