Заради разпространението на коронавируса COVID-19 Германия отмени най-големия туристически панаир

...
Заради разпространението на коронавируса COVID-19 Германия отмени най-големия туристически панаир
Коментари Харесай

Заради коронавируса отмениха туристическия панаир в Берлин и Женевския автосалон

Заради разпространяването на ковид COVID-19 Германия анулира най-големия туристически панаир в света - ITB , който трябваше да се организира в Берлин от 4 до 8 март.

Новината беше обявена от уредниците на форума, които чакаха над 160 хиляди гости, съобщи Дойче веле. Те до последния миг твърдяха, че няма учредения проявата да бъде анулирана, само че медицинските управляващи в Берлин постановиха по-строги условия към участниците - да удостоверят, че не са посещавали най-силно засегнатите от ковид страни (Китай, Иран, Италия и Южна Корея), както и че не са били в контакт с лица от тези райони.

По думите не уредниците, тези условия са неизпълними.

Генералният шеф на компанията- уредник Messe Berlin - Кристиан Гьоке, разяснява, че при създалата се обстановка за него най-важно е здравето и сигурността на участниците, гостите, и чиновниците.

Отмяната на панаира е казус в 54-годишната му история.
 СЗО увеличи равнището на риск от разпространяване на Covid-19 на „ доста високо “
СЗО увеличи равнището на риск от разпространяване на Covid-19 на „ доста високо “

Все повече инфектирани в разнообразни страни…

Междувременно поради ковид Швейцария забрани провеждането на събития с присъединяване на повече от 1000 души, заради което беше анулиран и 90-ият Женевски автосалон - той трябваше да се състои от 2 до 15 март.

Решението за възбрана на всеобщите събитие беше взето през вчерашния ден на изключително съвещание на държавното управление.

Очакваше се Женевският автосалон да посрещне към 600 хиляди гости.

Под въпрос е и провеждането на срещата на водачите от АСЕАН в Лас Вегас на 14 март. За това, че се разисква анулация на събитието, заяви през днешния ден организация " Ройтерс " с позоваване на два източника от американската администрация.

Засега няма публично удостоверение на информацията. По-рано държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че подготовката за срещата продължава.
 Жертвите на ковид в Китай към този момент са 2835, в Италия – 21
Жертвите на ковид в Китай към този момент са 2835, в Италия – 21

В Европа заразяване с COVID-19 е открито в 23 страни...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР