Заради проваления диалог с правителството автобусните превозвачи излизат отново на

...
Заради проваления диалог с правителството автобусните превозвачи излизат отново на
Коментари Харесай

Става страшно! Превозвачите: На 18 май спираме транспорта и блокираме всички транспортни връзки

Заради проваления разговор с държавното управление автобусните превозвачи излизат още веднъж на митинг.

„На 18 май сме оповестили прекъсване на целия автобусен превоз в страната и блокиране на безусловно всички транспортни връзки. Това не може да продължава – администрацията да се подиграва с нас “, разгласи в изявление за предаването „Тази неделя “ Магдалена Милтенова, ръководител Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Конфедерацията и други браншови организации на превозвачите напуснаха среща с премиера Кирил Петков и министри, афектирани от думи на министър-председателя. По-късно изтече и запис от срещата, от който стана ясно какви реплики са си разменили двете страни.

От кабинета разясниха, че приключването на записа потвърждава, че превозвачите са търсили провокация.

„В последна сметка излезе една истина, ние не сме били на загадка среща, няма нищо скрито и нищо персонално “, разгласи Милтенова.

От думите й стана ясно, че записът е изработен и възложен от хора от Министерския съвет.

Милтенова подсети и какво са настояванията на превозвачите: понижаване на цената на горивата чрез премахването на биодобавката и понижаване на акциза; погашение на обещаните дотации на превозвачите и обсегът на тол системата да не се уголемява.

„Искаме способен министър. Искаме министър, който милее за автобусния отрасъл, не министър, който атакува автобусния отрасъл, не е министър, който атакува превозвачите, които обезпечават 20% от брутния вътрешен артикул “, добави председателката на Конфедерацията на автобусните превозвачи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР