Заради протестите на болниците, БСП настояват в четвъртък в парламента

...
Заради протестите на болниците, БСП настояват в четвъртък в парламента
Коментари Харесай

БСП настоява за дискусия за състоянието на здравеопазването

Заради митингите на лечебните заведения, Българска социалистическа партия упорстват в четвъртък в Народното събрание да се организира полемика за положението на държавното и общинското опазване на здравето.


От партията са изпратили писмо до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, в което показват, че тази тематика не е по-малко значима от Истанбулската спогодба. Социалистите оферират на полемиката да бъдат поканени здравният министър, управлението на Касата, на Лекарския съюз, шефове на лечебни заведения и пациентски организации.

Валери Жаблянов - Българска социалистическа партия, зам.-председател на Народно събрание: Народните представители да схванат за какво 31 лечебни заведения са в положение на банкрут, може би още толкоз ще ги последват и за какво държавният бюджет не можа да откри нужните средства за тях. Защо министър-председателят е в положение да дава обещание пари в първия миг, в който му изискат. От къде се намират тези средства, откакто не са гласувани в държавния бюджет, и за какво общинското опазване на здравето би трябвало да разчита на подаянията на изпълнителната власт?
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР