Заради проливния дъжд и разразилата се буря вчера сутринта, със

...
Заради проливния дъжд и разразилата се буря вчера сутринта, със
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в 33 населени места в Антоновско

Заради проливния дъжд и разразилата се стихия през вчерашния ден сутринта, със заповед на кмета на Община Антоново Хайредин Мехмедов бе оповестено бедствено състояние в 33 обитаеми места на територията на общината, оповестиха от локалната администрация.
Предприети са дейности за подкрепяне на популацията в бедстващите села в Антоновско.
Областният шеф на Търговище Станимир Парашкевов, взаимно с шефа на ОДМВР-Търговище старши комисар Мариан Михайлов, са посетили незабавно най-засегнатите от бедствието села.
Своевременно са подхванати нужните дейности. Създадена е организация за разчистване на пътищата от наноси, паднали дървета и клони, както и отводняване на засегнатите къщи, под управлението на комисар Стефан Стефанов - шеф на РДПБЗН-Търговище. Подсигурено е снабдяването на популацията с артикули от първа нужда. Подадено е съобщение до управлението на РД "Социално подкрепяне " в Търговище за оглед на вредите. Лично шефът на РДСП-Търговище Гергана Георгиева е ангажирана за списък на засегнатите от бедствието региони и за оказване на подпомагане при опция за подкрепяне.
Обилните превалявания през последните часове са провокирали повишаване равнището на реки и дерета в по-голяма част от обитаемоте места, прецизират от пресцентъра на регионалната администрация. Наводнени са къщи. С над 70 % наводнени къщи е наранено село Стара речка. Има паднали клони и дървета. Замърсени и затлачени са пътищата в района. В други обитаеми места е минал смерч, който е увредил, а тук-там и напълно унищожил покривните структури на къщи и икономически постройки.
Уведомени са кметовете и кметските наместници на всички наранени обитаеми места, както и членовете на Доброволното формирование към Община Антоново да се включат интензивно в избавителните действия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР