Заради продължаващото напрежение в ивицата Газа Генералната асамблея на ООН

...
Заради продължаващото напрежение в ивицата Газа Генералната асамблея на ООН
Коментари Харесай

Свикват извънредно заседание на ООН заради Газа

Заради продължаващото напрежение в линията Газа Генералната асамблея на Организация на обединените нации ще организира изключително съвещание на 13 юни, сряда, предадоха осведомителните организации.

Предстои да бъде прегледан план на резолюция в отбрана на палестинците в Газа и на Западния бряг, заяви организация " Франс прес ".

За това са известени 193-те страни, членуващи в Генералната асамблея.

Съобщава се, че арабските страни са се обърнали към ръководителя Мирослав Лайчак с молба за привикване на изключително съвещание.

По информация от дипломатически източници, новият план за резолюция е подобен с този, който беше отритнат в Съвета за сигурност с несъгласие от страна на Съединени американски щати. Не беше признат и планът на американската страна, в който беше записано,че отговорността за насилието по израелската граница е на радикалното палестинско придвижване " Хамас ".

На 29 май сили на " Хамас " и на групировката " Ислямски джихад " в Газа изстреляха против територията на Израел 70 ракети и снаряди.

Преди това - на 14 май, хиляди палестинци нападнаха огражденията по границата с Израел, на което израелските бойци дадоха отговор със пукотевица. Загинаха над 120 палестинци. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР