Заради проблемното поведение на някои хора от България и Румъния:

...
Заради проблемното поведение на някои хора от България и Румъния:
Коментари Харесай

"Заради някои българи и румънци": сблъсъци в германско градче

" Заради проблематичното държание на някои хора от България и Румъния ": подобен беше мотивът за митинга, призован от крайнодесни деятели в немското градче Хорн-Бад Майнберг, където живеят стотици българи и румънци, споделя " Дойче веле ".

Заради проблемите с новозаселилите се стотици хора от България и Румъния в немския град Хорн-Бад Майнберг в събота се организираха проява и контрадемонстрация, при които имаше и прояви на принуждение.

Една дребна крайнодясна партия беше призовала към безмълвен митинг, само че съумя да събере едвам 16 участници. Срещу тях демонстрираха към 200 жители, които скандираха " Нацистите вън! ". При зародилите конфликти полицията използва палки и пикантен спрей, един човек пострада, а деятел на крайнодесните беше краткотрайно арестуван

" Хулиганство, отпадъци, престъпност "

Хорн-Бад Майнберг е с население от 17 000 души и се намира в най-многолюдната немска провинция Северен Рейн-Вестфалия. Както към този момент информирахме, тамошният представител в провинциалния парламент Денис Мелцер е изпратил наскоро писмо до министър-председателя на Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет, в което се споделя следното: " Тук уседнаха към 700 заселници от Източна Европа, като повече от половината идват от България. Гражданите и гражданките все по-често се оплакват от проблеми с интеграцията им, от замърсяване на публичните места, нарушение на задължението да изпращат децата си на учебно заведение, обири, експанзия и открита проституция ".

Местният вестник " Липише Ландесцайтунг " написа, че жители на България и Румъния се заселват в градчето от три години насам. " В резултат от това пораждат огромни проблеми, тъй като една част от новозаселилите се притеглят внимание със своето неприятно държание. На съвещание на Общинския съвет през юли се събраха към 300 жители, които упражниха сериозна рецензия. Стана дума за безчинство, за всеобщо запушване с отпадъци, за престъпност и нарушение на просветителните правила. "

Вестникът напомня, че в Хорн-Бад Майнберг към този момент е стартирал разговор с жителите по този проблем: " Обект на рецензии е най-много откритата проституция на паркинга на един супермаркет. Освен това полуголи дами нахално и разкрепостено предложили услугите си от прозорците на жилищата. Друга огромна тематика е боклукът. Твърди се, че тези жители от време на време изхвърляли сметта си на частни имоти. "

" Диалог вместо ненавист "

Местните политици приканват казусът с преселниците да се взема решение посредством разговор, а не посредством насъскване и подбудителство към ненавист. Михаел Нипел, деятел на една гражданска самодейност в Хорн, твърди, че крайнодесните просто употребяват натрупалите се проблеми с хората, пристигнали от Балканите, с цел да подвигат звук към себе си. Неговият сътрудник Дитмар Арвайлер също счита, че крайнодесните паразитират върху паниките на локалните хора, подбудени от проблемите с новозаселилите се. Но който изпитва такива паники, би трябвало не да взе участие в безмълвни митинги, а да се включи в гражданския разговор, приканва Арвайлер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР