Заради президентските дебати в САЩ, по време на които милиони

...
Заради президентските дебати в САЩ, по време на които милиони
Коментари Харесай

Медиите в САЩ се готвят за взрив от реклами на изборите

Заради президентските диспути в Съединени американски щати, по време на които милиони жители застават пред дребния екран, телевизионните новинарски мрежи в страната притеглят вниманието на маркетолозите от редица сфери, които към този момент купуват нощни реклами за деня на изборите.

Най-малко две медийни организации – Fox News и NBC, чакат или към този момент следят мощно търсене за седмицата след изборната вечер, написа „ Ройтерс “.

Fox News предлага на главните си спонсори опция да удължат акциите си, в случай че резултатите от изборите не са дефинитивни след вота. Определянето на идващия американски държавен глава ще отнеме време поради повишаването на искащите да изпратят бюлетините си по пощата и предстоящите правни провокации от акциите на претендентите Доналд Тръмп и Джо Байдън.

Един 30-секунден спот по време на последните президентски избори от 2016 година е коствал към 220 хиляди $ съгласно показателя Standard Media. За реклама със същата дълготрайност в границите на дебатите тази година ABC таксува с 375 хиляди $.

NBC, MSNBC, ABC, CBS и Fox News са разпродали рекламните слотове за първия спор, а съгласно източници, осведомени със случая, някои от медиите към този момент са събрали и оптималния брой рекламодатели за останалите диспути и вечерта на изборите.

Индексът Standard Media показва, че рекламните доходи на CNN и Fox News за интервала от юни до август са нарастнали със надлежно 68% и 46% по отношение на година по-рано.

Възможният неприятен подтекст

В сюжета след вота обаче не е изключено да влязат митинги и принуждение, което може да спре някои маркетолози, считат медийни експерти.

„ Мисля, че всеки рекламодател, който възнамерява да се появи на екран към наличие, обвързвано с вести в дните към и след изборите би трябвало доста да обмислят другите сюжети, тъй като множеството от тях не са положителни “, разяснява Брайън Уайзър, един от ръководителите на организацията GroupM.

„ Първо, триумф с измъкването от това. Второ, имайки поради динамичността на годината и компликациите, мъчно е да си показва, че някой в действителност ще избяга от обстановка, в която може да доближи до повече очи “, сподели Стивън Пасвейтър, вицепрезидент и общоприет мениджът на групата за разбор на медийни акции Kantar.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР