Заради постоянния контакт с хора пловдивските превозвачи предлагат на шофьорите

...
Заради постоянния контакт с хора пловдивските превозвачи предлагат на шофьорите
Коментари Харесай

Превозвачи в Пловдив предлагат да има допълнително заплащане за шофьорите в градския транспорт

Заради непрекъснатия контакт с хора пловдивските превозвачи оферират на водачите в градския превоз страната също да обезпечи в допълнение възнаграждение, заяви Българска национална телевизия.

Транспортните компании в Пловдив регистрират големи загуби. Половината от водачите и кондукторите са пуснати в отпуск, а останалите работят при извънредно стресови условия.

По данни на превозвачите от началото на изключителното състояние досега пасажерите са намалели със 75 %. В същото време община Пловдив изисква от компаниите да извършват прецизно своите написания.

Напрежението сред община Пловдив и компаниите ескалираlo откакто стана ясно, че превозвачите ще бъдат глобени, тъй като не са подсигурили огромни рейсове с най-малко 70 места по линиите в пиковите часове.

Пламен Вълков - Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " изяснява, че към момента не са санкционирани, ще бъдат в действителност санкционирани за това, че не са изпълнили маршрутното разписание.

253 рейса, би трябвало да обслужват градските линии в пиковите часове. През останалото време в Пловдив се движат 130. Сутрин и вечер маршрутите се извършват по делнично разписание, а сред 9 и 16 ч минават на по-големи шпации.

Превозвачите в Пловдив ще желаят от общината още по-драстично понижаване на броя рейсове. Тяхното предложение е градски превоз да има единствено заран и вечер в пиковите часове, а през останалото време да има единствено дежурни коли по няколко съществени посоки. /БНТ

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР