Заради поредния опит за нагло застрояване на зелена площ, жителите

...
Заради поредния опит за нагло застрояване на зелена площ, жителите
Коментари Харесай

Дружба излиза на протест заради поредното незаконно застрояване на зелана площ

Заради следващия опит за безочливо застрояване на зелена повърхност, жителите на столичния квартал „ Дружба " са подготвени за нови митинги.

Хората ще се съберат на митинг на 27 юни от 7.30 часа в парка пред блок №105 в „ Дружба " 1. - това написа в отворено писмо до медиите изпратено от инициативния комитет на митинга.

Вече е стартирала и подписка за отчуждаването на частната благосъстоятелност в парка сред блоковете 105, 99, 125 и 108 СУ " Никола Беловеждов " в квартал " Дружба " 1.

Хората упорстват паркът да бъде облагороден и поддържан и не желаят в него да бъде изграждан 7-етажен блок, каквито са желанията на частен вложител. До момента са събрани близо 1 000 подписа.

" Кварталът ни се презастроява с дейното подпомагане на кмета на регион „ Искър " - Ивайло Цеков. Категорично сме срещу всякакво ново строителство като се изключи детски градини ", съобщи доктор Николай Георгиев от Обществения съвет на „ Дружба " 2.

По мотив настояванията на жителите общинският консултант Борис Цветков е отправил запитване към столичния кмет Йорданка Фандъкова какви дейности се подхващат и по кое време ще се премине към отчуждителни процедури.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР