Заради понесените големи загуби покрай кризата, НДК ще съкрати щатния

...
Заради понесените големи загуби покрай кризата, НДК ще съкрати щатния
Коментари Харесай

НДК ще съкрати 1/3 от персонала си заради кризата

Заради понесените огромни загуби около рецесията, НДК ще редуцира щатния си състав с към 30%. Това са към 100 души от почти общо 300 чиновници. Това излиза наяве от известие на управлението на културната институция.

„ В продължение на три месеца от началото на рецесията успяхме да съхраним целия си добре квалифициран и висококвалифициран екип, само че в изискванията на непрекъсната неустановеност това за жал не е допустимо повече ", декларират от управата на сдружението, което стопанисва НДК.

В публично известие те показват, че приходите им от началото на годината доникъде на юни са спаднали с 1.56 млн. лева на годишна база, до момента в който отговорностите им към доставчиците на битови и други услуги са останали обилни. В същото време наемателите на НДК не са разплатили 1.2 млн. лева отговорности. Загубите от непроведени събития възлизали на още 1.2 млн. лева

„ Театър Азарян, ДНК-пространство за актуален танц и пърформанс, Литературен клуб „ Перото " и кино „ Люмиер Лидл " резервират своята активност и ще не престават да се развиват като основна част от културното портфолио на НДК ", дават обещание от управата.

Като образци за културни институции, изпаднали в тежко състояние, от НДК показват затворените театри на Бродуей, оповестения банкрут от Цирк дьо солей и други

„ На този декор НДК непрекъснато търси способи да преодолее сложната обстановка и в тези условия осъществяваме към този момент и първите си събития на закрито при понижения потенциал на залите и цялостно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Засега обаче поръчките на уредниците за провеждането на събития на закрито са плахи и несигурни ", показват от сдружението.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР