Заради пожарите в Австралия е отчетен един от най-големите ръстове

...
Заради пожарите в Австралия е отчетен един от най-големите ръстове
Коментари Харесай

Скок в световните нива на въглероден двуокис

Заради пожарите в Австралия е регистриран един от най-големите растежи на концентрацията на въглероден двуокис в земната атмосфера, откогато се вършат измервания повече от 60 година, заяви „ Ройтерс “.

"Прогноза за атмосферната централизация на въглероден двуокис сочи, че през 2020 година ще сме очевидци на едни от най-високите годишни растежи, откогато през 1958 година стартират да се вършат измервания на Мауна Лоа, Хавай ", разгласи английската метеорологична работа.

Птицечовките в Австралия са на ръба на оцеляването

Атмосферната централизация на въглероден двуокис се чака да се повиши до над 417 частици на милион през месец май при междинна годишна прогноза от 414,2 частици на милион плюс минус 0,6 частици на милион. Това е средногодишен растеж от 2,74 частици на милион плюс минус 0,57 частици на милион спрямо 2019 година

Предишния път, когато е имало сходни концентрации на въглероден двуокис, е бил преди 3-5 милиона години, когато температурите са били приблизително с два до три градуса по Целзий по-високи, а морското ниво е било сред 10 и 20 метра повече, споделят учените, написа Българска телеграфна агенция.

След години ще стане ясно какъв брой типове са изцяло изчезнали в Австралия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР