Заради почивните дни КАТ въведе специални мерки за контрол на

...
Заради почивните дни КАТ въведе специални мерки за контрол на
Коментари Харесай

Очаква се засилен трафик по пътищата в страната заради почивните дни

Заради почивните дни КАТ вкара специфични ограничения за надзор на трафика. Екипи на полицията са ситуирани на изходите на огромните градове и по главните пътища в страната. На местата, където всекидневно стават тапи, придвижването ще бъде подпомагано от полицейски екипи.

Особено внимание ще се обърне на тунела " Витиня " на автомагистрала " Хемус ". Заради поправки придвижването ще се извърша в двете посоки в едната тръба. Трафикът ще се подкрепя от патрули на полицията. Ще се следи за шофиране в спешната лента. От Пътна полиция припомнят, че при първо нарушаване санкцията е 1000 лева и три месеца без брошура.

От петък е в действие и новата мярка за самоконтрол на водачите на тирове при спазването на възбраната за придвижване. Нарушителите ще бъдат глобявани.

За идващите дни БДЖ обезпечава над 8 000 спомагателни места в съставите на някои влакове, които пътуват по главните посоки в страната.

Засиленото придвижване по пътищата стартира още в петък - в края на последния работен ден. Обичайно – в посока Гърция по основен път Е-79, както и по автомагистралите " Тракия " и " Хемус ". На пост по пътищата са и новите тол патрули.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР