Заради пандемията с COVID-19 варненският хотелиер Атанас Карагеоргиев въведе иновация

...
Заради пандемията с COVID-19 варненският хотелиер Атанас Карагеоргиев въведе иновация
Коментари Харесай

Заради пандемията варненски хотелиер въведе иновация в обслужването на туристите

Заради пандемията с COVID-19 варненският хотелиер Атанас Карагеоргиев вкара иновация в олинклузив храненето на туристите.

Своеобразната поточна линия през днешния ден бе показана за пръв път пред представители на сектора, оповестява Българска телеграфна агенция.

Какво да не си поръчвате от заведенията за бързо хранене

Карагеоргиев уточни, че е внесъл документи за иновация в изхранването в Патентното ведомство. Линията разрешава никой от гостите да няма директен допир с храната. С разсипването ѝ в чиниите се занимава готвачът, който е с защитни средства. Между клиентите и линията има стъклена бариера.

На процедура гостите не употребяват общи принадлежности, а непосредствено си вземат паница с желаната от тях храна. Над линията са ситуирани специфични лампи, които, като се изключи че подгряват ястията, и дезинфекцират. Тъй като обслужването става доста бързо, клиентите могат умерено да съблюдават условието за спазването на над метър разстояние един от различен. Все още броят на туристите е извънредно дребен, добави Карагеоргиев.

Неговата прогноза беше, че месец юли също ще бъде доста слаб, като оживление се чака чак през август. Според Карагеоргиев в бранша няма ясна държавна политика за поддръжка, което затруднява бизнеса и го държи в позиция на изчакване.

Проблеми основава неналичието на оборотни средства, усилва се междуфирмената задлъжнялост и, в случай че доставчиците са склонни да вършат взаимни отстъпки, фирмите-монополисти въобще не демонстрират схващане към обстановката, сподели още Карагеоргиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР