Заради пандемията от коронавирус публичните домове затвориха в средата на

...
Заради пандемията от коронавирус публичните домове затвориха в средата на
Коментари Харесай

Проститутките в Германия готови да носят маски, за да не ги убие коронавирусът финансово

Заради пандемията от ковид обществените домове затвориха в средата на март. Профсъюзът на служащите в секс-индустрията създават нови санитарни ограничения за обслужване на клиентите, а политиците приканват за възбрана на проституцията, написа Deutsche Welle, съобщи БГНЕС.
Паркингът пред най-големия обществен дом в Берлин е празен и това е най-ясният знак на рецесията в сексинустрията. Всяка година " Артемис " е посещаван, по тъкмо е бил посещаван, от към 100 000 клиенти. Годишният оборот възлиза на десетки милиони евро. Заведението е добре известно на близкото си обграждане, ситуирано на една крачка от берлинския изложбен комплекс, и се счита за пример на легалната проституция.
Собствениците му са немски жители с турски генезис, които са сътрудничели на полицията при профилактика на незаконната проституция и търговията с хора.
Днес тук няма никой. От средата на март обществените домове в цяла Германия затвориха порти поради епидемията от ковид.
" Нещата вървят зле ", декларира Аурел Йоханес Маркс, притежател на фешън организация и на обществен дом.
До средата на март в четиристайното жилище, което държи, на промяна са работили сред 5 и 7 дами, които в този момент са останали без прехранване. По неофициални данни, в сексиндустрията в Берлин са ангажирани не по-малко от 5 000 души, а на територията на цяла Германия броят им евентуално доближава 400 000. Но единствено дребна част от тях са под контрола на страната, както е планувано в законодателството. Повечето избират да работят сенчесто.
Тъй като проституцията в Германия е легализирана, служащите в сектора имат своите профсъюзи. Сузане Блайер Вилп – някогашна труженичка, а в този момент член на управителния съвет на Профсъюза на еротичните и полови услуги, разказва ситуацията в този бизнес като " безспорна злополука ". Съдържателите на обществени домове свършват парите, а самите проститутки, измежду които има значително дами от Източна Европа, са изнервени поради неразбираемото бъдеще.
За да улеснят управляващите при вземането на решение за откриването на обществените домове, профсъюзът е създал идея за хигиенична акомодация на бранша към новите условия – 9 страници с дребен шрифт . В нея е разказано в детайли по какъв начин би трябвало да бъдат обслужвани клиентите в изискванията на пандемия. Основните точки включват възбрана на целувките, задължението за регулярно проветряване на пространствата, стерилизация на клиентите, наложително носене на маска, покриваща носа и устата .
Сексуалните труженички ще съблюдават тези правила, защото това е единственият им късмет да проработят някакви пари. За поддръжка на членовете на профсъюза са изхарчени близо 25 000 евро от специфичен фонд.
" Сексиндустрията допуска непосредственост сред хората, а с цел да се спре разпространяването на вируса би трябвало да се съблюдава обществена отдалеченост, което е невероятно да се случи в обществените домове ", счита депутатът от ХДС Ивон Магвас. Тя е една от 16-те депутати от ръководещата коалиция, които подписаха петиция до държавните управления на провинциите за възбрана на обществените домове не просто краткотрайно, а вечно.
Новата хигиенична идея на профсъюзите не е безапелационна. Групата депутати предлага на Бундестага да обмисли въвеждането на " скандинавския модел " в Германия, който планува санкция не за оказващите полови услуги, а за клиентите – нещо, против което профсъюзите се афишират изрично. Според Сузане Блайер Вилп, сходни забрани ще доведат само до проблеми за проституиращите. Те няма да подкрепят издирването и идентифицирането на жертвите на трафик, а ще предизвикат повече принуждение, счита тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР