Заради пандемията от коронавирус нов законодателен акт на правителството на

...
Заради пандемията от коронавирус нов законодателен акт на правителството на
Коментари Харесай

В Гърция предлагат ротационнен метод на работа

Заради пандемията от ковид нов законодателен акт на държавното управление на Гърция разрешава на работодателите и корпорациите да вкарат нова система на ротационна работа - чиновниците да работят единствено две седмици на месец и да получават 50 % от заплатите си, съобщи БГНЕС.
Мярката, която е част от изключителния пакет за справяне с въздействието на коронавирусната зараза, се отнася единствено за предприятия, посочени като наранени от новата рецесия - лист, който непрестанно нараства.
На същите предприятия е предоставена и опцията да преустановят някои или всички трудови контракти, тъй че да не им се постанова да заплащат заплати, като в този случай всеки от тези чиновници ще получи 800 евро от страната. Новата система на ротационна работа може да се употребява в композиция с мярката за преустановяване на трудовия контракт от същата компания или шеф.
Ротационната работа може да се ползва до шест месеца - т.е. до 20 септември - и по този начин работодателите да не уволняват съответните служащи, оповестява „ Катимерини “.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 27 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР