Заради пандемията от коронавирус, чуждите граждани, включително и българи, пътуващи

...
Заради пандемията от коронавирус, чуждите граждани, включително и българи, пътуващи
Коментари Харесай

Коронавирус: МВР обяви задължителна карантина за всички, идващи през Румъния от 4 държави

Заради пандемията от ковид, непознатите жители, в това число и българи, пътуващи през Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, без значение от вида превоз, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат сложени под наложителна 14-дневна карантина. Мерките и рестриктивните мерки ще се ползват и върху морските и речните транспорти, заяви Министерство на вътрешните работи.
Товарните транспорти над 3,5 тона са освободени от наложените ограничавания на придвижването.
На границата с Република Северна Македония пасажери, идващи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани в Северна Македония единствено през Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево - Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве Баир.
На границата със Сърбия е въведена краткотрайна възбрана за влизане на сръбска територият на непознати жители, идващи от Италия, Китайска Народна Република, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, в това число и директно преминаващите през Сърбия непознати жители. От 08:00 ч. на 12.03.2020 г до второ разпореждане се прекратява прекосяването през Граничен контролно-пропусквателен пункт Олтоманци, Граничен контролно-пропусквателен пункт Стразимировци и Граничен контролно-пропусквателен пункт Брегово, като трафикът за и от Сърбия се пренасочва към Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина.
Поради механически аргументи фериботът на Граничен контролно-пропусквателен пункт Свищов-Зимнич е прекратил работа до премахване на повредата. Поради строително-монтажни действия от страна на ОДБХ Видин, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин - Дунав мост за интервала от 09 - 12.03.2020 се вкарва краткотрайна организация на придвижването.
Още: " Коронавирус: Забраните за пътешестване в целия свят стават все по-сериозни "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР