Заради пандемията от коронавирус безработицата в Европа се увеличи значително,

...
Заради пандемията от коронавирус безработицата в Европа се увеличи значително,
Коментари Харесай

Кои компании в Европа съкращават най-много служители заради COVID-19?

Заради пандемията от ковид безработицата в Европа се усили доста, а доста компании направиха някои от най-големите съкращения на работни места. Вижте кои компании в Европа редуцират най-вече чиновници поради COVID-19 в канала във vbox7:

7. Nissan

На 28 май японският авто производител заяви, че ще затвори фабриката си в Барселона , в която работят към 2800 души. След тази вест в Барселона избухнаха митинги, на които хората изгаряха гуми.

6. Ryanair

Ryanair би трябвало да редуцира 15% от работната си мощ , което се равнява на към 3000 работни места. През април основният изпълнителен шеф на самолетната компания, Майкъл О'Лири, понижи заплащането на чиновниците с 50% и има намерение тази мярка да продължи до края на март 2021 година
 съкращения ковид iStock/Getty Images
5. Virgin Atlantic

Авиокомпанията разгласи, че ще редуцира над 3000 работни места във Англия и ще приключи работата си на летището „ Гетуик “.

4. EasyJet

Британската нискотарифна самолетна компания съобщи, че 30% от работната мощ ще бъде редуцирана, което съставлява към 4500 работни места.

3. British Airways

В края на април British Airways разгласи, че ще редуцира до 12 000 работни места . Компанията майка на самолетната компания, International Airlines Group (IAG), заяви, че е належащо да се приложи „ стратегия за преструктуриране и съкращения “, до момента в който търсенето на самолетни пътувания се върне на равнищата преди ковид.

2. Renault

В края на май френският авто производител Renault разгласи, че ще редуцира 15 000 работни места по целия свят, тъй като се пробва да се оправи със спада в продажбите на коли.

1. Lufthansa

На 11 юни немската самолетна компания съобщи, че ще редуцира 22 000 работни места , поради по-малкото пътувания, породени от COVID-19.
 самолетна компания iStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР