Заради пандемията от COVID-19 има промяна в условията за финансово

...
Заради пандемията от COVID-19 има промяна в условията за финансово
Коментари Харесай

Промяна в условията за подпомагане на варненските спортни клубове заради COVID-19

 Заради пандемията от COVID-19 има смяна в изискванията за финансово подкрепяне на варненските спортни клубове. През тази година то ще се реализира въз основата на реализирани спортни резултати или от 2020, или от 2019 година, реши единомислещо комисията от ПК " Младежки действия и спорт “ към Общински съвет - Варна.

От шефа на Общо събрание на колегиите " Черно море “ беше постъпило предложение под внимание да бъдат взети достиженията от 2019 година Мотивите му са, че поради пандемията спортните клубове във Варна не са могли да се включат пълноценно в подготвителния и спорно-състезателен развой и надлежно не са взели участие интензивно в надпреварите от държавния състезателен календар за 2020 година

По време на съвещанието беше изтъкнато, че част от клубовете са успели да вземат присъединяване в държавни шампионати и имат по-добри достижения по отношение на миналата година. Затова беше решено комисията, разглеждаща молбите на спортните клубове, да реши и да зачете по-добрия от двете години резултат.

Съгласно наредбата на ОбС-Варна годишно, в период до 31 януари, заинтригуваните варненски спортни клубове следва да подадат до кмета на община Варна искане за финансово подкрепяне.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР