Заради пандемията карнавалът във Венеция тази година беше онлайн, но

...
Заради пандемията карнавалът във Венеция тази година беше онлайн, но
Коментари Харесай

Пандемията роди нова професия

Заради пандемията карнавалът във Венеция тази година беше онлайн, само че жителите на Ботуша търсят способи по какъв начин да се върнат по-бързо към остарялото обикновено и измислиха нова специалност – Коронавирус управител. А в Чехия пък вкараха Коронавирус валута, съобщи NOVA.

От 15 юни в Италия огромните сватбени тържества още веднъж ще бъдат вероятни. Досега те бяха неразрешени поради пандемията. Има обаче изискване - уредниците на събитието би трябвало да наемат Коронавирус управител. Той ще следи за хигиената, спазването на разпоредбите за обществена отдалеченост и носенето на маски по време на празненствата. Ще би трябвало да ревизира дали всички участници и посетители в церемонията имат документ за изкаран ковид, подобен за сложена ваксина или негативен тест, изработен до 48 часа преди събитието. В рамките на 14 дни Коронавирус мениджърът ще съхранява и лист на присъствалите на тържеството, с цел да бъдат проследени бързо контактите при положение на болест.

А поради подлия вирус, в Чехия пуснаха нова Коронавирус валута. На 2 000 поданици в град Кийов бяха раздадени цифрови ваучери, с които да заплащат в локалните магазини и кафенета. Те получават по 400 крони или 19 $ под формата на корона-валутата и ги употребяват в 40 локални търговски обекта - магазини за обувки, аптека и заведение за бургери. Половината цена заплащат с цифровата " валута ", а останалото - със лични пари. Авторът на концепцията назовава програмата " дронови пари ", сравнявайки я с концепцията за " хеликоптерни пари ". При нея централните банки могат да насочват пари кеш директно към жителите като форма на парично намаляване. Потребителите се записват в интернет и си откриват сметка за " Коронавирус валутата ". Когато пазарят, единствено дават номера на персоналната си карта или употребяват код, изпратен като текстово известие. След това локалният бизнес изпраща текстово известие до системата, която автоматизирано му трансферира съответното количество Коронавирус пари от сметката на клиента. На идващия ден бизнесът обменя " криптовалутата " за крони. Очаква се програмата да бъде приложена и в други елементи на Чехия.

На този декор Индия продължава да се бори с заболяването. Само за денонощие в страната бяха регистрирани над 4 000 смъртни случая. А локален политик провокира отвращение откакто съобщи, че коронавирусът има право на личен живот. „ Не би трябвало да се опитваме да заличим вируса Sars-Cov-2, тъй като и той, като всяко друго създание, има право на живот. Погледнато метафизичен. И патогенът е жив организъм ", разяснява Тивендра Сингх Рават, който неотдавна подаде оставка като министър председател на своя щат в Северна Индия. Рават е прочут и с нетрадиционните си възгледи. Той и до през днешния ден твърди, че кравите са единствените животни, които издишват О2 и че близостта до тези животни лекува туберкулозата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР