Заради падналия тежък сняг без ток са редица населени места

...
Заради падналия тежък сняг без ток са редица населени места
Коментари Харесай

Десетки селища в Западна България са без ток заради падналия сняг

Заради падналия тежък сняг без ток са редица обитаеми места в западната част на страната. От електроразпределителното сдружение ЧЕЗ показаха, че най-засегнати са били регионите на Кюстендил, Сливница, Своге, Враца, Мездра и Монтана.

В момента най-активно за премахване на повредите се работи в София област и региона на Кюстендил, споделя Борислава Луканова от ЧЕЗ. " В останалите области са останали единични повреди ", съобщи тя пред БНР.

Освен в Кюстендил, денем комплицирана беше ситуацията и във Враца. " Всички обитаеми места в региона към този момент са с възобновено електрозахранване. Все още се работи единствено по няколко извода в самата община Враца, като се чака до края на деня електрозахранването и на последните наранени клиенти да бъде възобновено ", сподели Луканова.

Непочистените пътища и труднодостъпните места бяха главната спънка за бързото премахване на повредите.

" На доста места чиновниците на сдружението локализираха развалените сектори пешком по сложни за нанагорнище трасета и доста бездънен сняг. В най-засегнатите места бяха обезпечени спомагателни екипи и високопроходима техника ".

Екипите на ЧЕЗ и сега работят. " Стремежът на чиновниците на сдружението е до края на деня да няма клиенти без електрозахранване ", сподели още Луканова.

Няма информация за трайно развалени електрически уреди, само че работата на екипите денем се затрудняваше от непочистените пътища.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР