Заради отправени днес от ефира на бТВ твърдения на Лиляна

...
Заради отправени днес от ефира на бТВ твърдения на Лиляна
Коментари Харесай

Ето какво скри ЛиЛана в интервюто си за бТВ

Заради отправени през днешния ден от ефира на бТВ изказвания на Лиляна Деянова, че повдигнатото й обвиняване за отклонение на средства по европейски планове е операция на държавното обвиняване, Специализираната прокуратура оповестява следното:

До момента 10 правосъдни състава на Специализирания углавен съд и Апелативния профилиран углавен съд потвърдиха тезата на прокуратурата, че събраните доказателства,  по обвиняванията, за които Деянова е привлечена към наказателна отговорност, дават съображение да се изведе обосновано съмнение, че е направила закононарушенията, за които е упрекната.

Категорично открито е, че активът по един от плановете, представляващ безпилотен летателен уред (дрон), е с генезис Република Китай, а не компанията на обвинената по същото дело А.Й., получила европейско финансиране за неговото създаване.

Предмет на следствието на Специализираната прокуратура са общо 11 контракта с европейско финансиране на обща стойност 4 883 298,72 лв.. Във връзка с дейностите по следствието и събраните документи от ДАНС и Специализираната прокуратура, Министерството на стопанската система е подхванало процедури по 100-процентова промяна (възстановяване) на платените суми по 4 контракта. Два от договорите са прекъснати, без по тях да са предоставяни средства, а един е в развой на преустановяване. По останалите 4 контракта са назначени механически експертизи, чиито изводи се чакат.

За следствието на Специализираната прокуратура на 11-те контракта е осведомена Европейската работа за битка с измамите ОЛАФ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР