Заради очевидния неуспех да убедим основните политически сили, които имат

...
Заради очевидния неуспех да убедим основните политически сили, които имат
Коментари Харесай

Отровното трио с предложение към партиите с шанс за влизане в следващия парламент

Заради очевидния крах да убедим главните политически сили, които имат късмет да влязат в идващото Народно заседание, да основат общ модел или съюз против едноличната власт в страната, предлагаме една последна опция за общо единодушие.

Това се споделя в публична позиция, изпратена до медиите от Отровното трио, която публикуваме без редакторска интервенция:

"Тя би трябвало да даде визия на българските жители за бъдещите дейности на народните представители, които те ще излъчат в бъдещия парламент. Предложенията, които чакаме обществено да бъдат подкрепени, съдържат най-малките упования, заложени от митингите през 2020-та година и маркират естествения цивилизационен път на България. Точките по-долу нямат идеологически претекстове, а засягат главните на демокрацията и справедливостта в страната.

Последен късмет за единодушие:

1. Нито една от съгласилите се партии и обединения няма да влезе в очевидна или скрита коалиция с Бойко Борисов и ГЕРБ, като явен притежател на едноличната власт в България.

2. Всяка от подкрепящите партии и обединения приема добросъвестно да договаря и гласоподава текстове, с които вади прокуратурата от правосъдната власт и откриват контролни механизми над основния прокурор на България.

3. Всеки един от субектите ще отстоява евроатлантическата ориентировка на страната, като регистрира преди всичко ползите на България. Ще пази парламентарната република ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР