Заради очакванията на потребителите и ентусиазма относно технологията 5G, нейното

...
Заради очакванията на потребителите и ентусиазма относно технологията 5G, нейното
Коментари Харесай

Половината от населението по света ще има достъп до 5G мрежа в следващите 5 години

Заради упованията на потребителите и ентусиазма по отношение на технологията 5G, нейното внедряване става доста по-бързо от първичните прогнози.

Според шведския производител на електроника Ericsson темповете на разпространяване на 5G мрежата ще стигнат такива равнища, че 45% от популацията ще получи достъп то нововъведението през 2024 година.

Компанията планува още, че до 2024 година ще има 1,9 милиарда абонамента, а това е с 27% повече от първичната ѝ прогноза през ноември.

" Технологията се развива по-бързо, в сравнение с сме очаквали ", споделя Патрик Серлоу, основен редактор, написа CNN.

Мобилните оператори се състезават да изградят нужната инфраструктура за поддържане на 5G мрежа, която е бъдещето за самостоятелните коли и ръководството на интелигентните градове.

Ограничени стартирания на нововъведението към този момент започнаха във Англия, Съединени американски щати, Южна Корея, а скоро се чака и Китай да ги последва.
 Един милион души в Южна Корея към този момент употребяват 5G мрежа
Един милион души в Южна Корея към този момент употребяват 5G мрежа

Минималната месечна цена за услугите е към $48

Производителите на чипове и смарт телефони също са концентрирали напъните си в основаването на артикули, които да подкрепят внедряването. Въпреки всичко това, най-ранните дейности по съществено всеобщо внедряване ще стартират през 2020 година.

" 5G мрежата не се показва с бързото внедряване от някои страни, а с това тя да стане всеобщо налична и милиарди хора да желаят тази технология ", добавя Серлоу.

От шведския производител Ericsson считат, че абонаментите за 4G LTE ще доближат връхна точка до към 5,3 милиарда през 2022 година, след което броят им последователно ще понижава.

Сериозна спънка за още по-бързото внедряване на технологията е ограничаването на взаимоотношенията на компании с най-големия снабдител в света на телекомуникационно съоръжение Huawei.

Според специалисти изключването на Huawei от целия развой по внедряване на 5G ще направи разпространяването и развиването на технологията по-скъпо.

Освен това американската възбрана от Администрацията на Тръмп основава спомагателни проблеми.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР