Заради очаквания засилен трафик по основните пътища утре традиционно по

...
Заради очаквания засилен трафик по основните пътища утре традиционно по
Коментари Харесай

Без ТИР-ове за голямото прибиране утре

Заради упования засилен трафик по главните пътища на следващия ден обичайно по главните пътни артерии няма да се движат ТИР-ове. В същото време се чака придвижването по пътищата да бъде по-голямо по отношение на края на предходната серия почивни дни, защото доста работещи си пуснаха 4 дни отпуска и сляха почивните дни към 1-ви и 6-и май. Повечето от тях ще са на работа във вторни, заради което ще се прибират главно на следващия ден.

Заради засиления трафик от 14:00 до 20:00 ч. на следващия ден, 7 май, се лимитира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишение на сигурността при пътешестване и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата в края на трите почивни дни. Необходимо е водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничавания, пътната сигнализация и напътствията на " Пътна полиция ", която следи и подхваща нужните дейности за организацията на трафика.

Движението на МПС над 12 тона ще е лимитирано по следните посоки:

-автомагистралите;

-път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;

-път I-1 - етапна връзка на лот 2 на Автомагистрала " Струма " при Благоевград – Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " ;

-път I-4 п. в. " Коритна " - Велико Търново - Шумен;

-път I-5 Русе - Велико Търново;

-път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " - София;
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР