Заради очаквания засилен трафик към морето през летния сезон ще

...
Заради очаквания засилен трафик към морето през летния сезон ще
Коментари Харесай

Спират камионите в най-натоварените часове през цялото лято

Заради упования засилен трафик към морето през летния сезон ще бъде спирано придвижването на тежкотоварните коли по автомагистрали и натоварените пътища в пиковите часове в края на работната седмица и през уикендите. От 1 юни (събота) влиза в действие заповедта за придвижване на камионите над 12 тона през летните месеци. Целта е да се улесни пътуването, да се увеличи сигурността и да се избегнат тапите. Това оповестиха на взаимна конференция в Агенция “Пътна инфраструктура ” (АПИ) Радослав Влахов, член на Управителния съвет на АПИ, инж. Иван Досев, шеф на дирекция „ Поддържане на пътната инфраструктура ” в АПИ и основен контрольор Калоян Драганов от Групово дело „ Национална полиция ” на Министерство на вътрешните работи.

В петък и събота, когато се чака интензивно придвижване в посока Варна и Бургас в секторите с ремонтни действия на автомагистралите „ Хемус ” и „ Тракия ”, ще има две ленти за придвижване в посока морето, а в неделя и понеделник две ленти в посока София.

Тази организация на придвижване сработи сполучливо в почивните дни към 24 май и бяха избегнати тапи по автомагистралата, регистрираха от АПИ и “Пътна полиция ”.

До края на юни ще приключат ремонтите по автомагистрала “Тракия ”. Всички краткотрайни ограничавания на придвижването ще бъдат отстранени и водачите ще пътуват без ограничавания, заяви инж. Иван Досев. По автомагистрала „ Хемус ” строителните работи в тръбата на тунел „ Витиня ” в посока София, на оборудването край село Потоп и виадукта „ Коренишки дол “ ще продължат и през летния сезон.

Гражданите могат да алармират за извършители, които не съблюдават разпоредбите и организацията на придвижване, както и за всевъзможни други проблеми по пътя на номер 112 и в Ситуационния център на АПИ на денонощния телефон 0700 130 20.

Г-н Радослав Влахов моли всички водачи да съблюдават разпоредбите, да са по-толерантни и да не употребяват спешната лента за изпреварване или по-бързо предвижване. Главен контрольор Драганов уточни, че макар строгите наказания – санкция от 1000 лева и отнемане от право за провуправление за три месеца за шофиране в спешната лента, водачите продъжават да го вършат.

Влахов заяви още, че до края на седмицата ще бъде изработен обширен обход на всички заграждения по автомагистралите и ще бъдат систематизирани резултатите. Той акцентира, че такива се вършат непрекъснато и част от тях с по-ограничен обсег се поправят на момента. През идната седмица ще стартира отстраняването на по-сериозните пробиви от чиновниците на регионалните пътни ръководства и пътноподдържащите компании.

По мотив случая на „ Тракия ” с изоставен кон инж. Досев акцентира, че животното е излязло на автомагистралата през пътния възел, който е наоколо до скоростното трасе и обезпечава връзката с останалата пътна мрежа, а те е невероятно да бъдат оградени. Той прикани жителите да алармират навреме, а стопаните на животни да бъдат доста по-отговорни, защото оставянето на животни край пътя без контрол заплашва пътуването на всички.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР