Заради обилен снеговалеж на места в страната пътната обстановка е

...
Заради обилен снеговалеж на места в страната пътната обстановка е
Коментари Харесай

Зимата парализира страната, има затворени пътища

Заради изобилен снеговалеж тук-там в страната пътната конюнктура е усложнена, оповестяват от АПИ (api.bg). Пътните настилки са най-вече заснежени и обработени, оповестяват от АПИ.

ВИЖТЕ СНЕЖНА СОФИЯ В НАШАТА ГЛЕРИЯ

Намалена видимост заради мъгла до 100 м има тук-там в областите Стара Загора, Ямбол.

Магистрала „ Тракия “ в региона на град Бургас още веднъж е затворена за придвижване

поради изобилен снеговалеж. Пътят е затворен от Зимница до Карнобат за всички МПС. Старият път от София през Петолъчката, Карнобат и Айтос е затворен за коли над 12 тона. Пътят Руен-Айтос също е затворен за камиони. В Бургаския район затворен за всички е секторът Изворище-Миролюбово-Каблешково.

София – европейската дестинация за градски ски

По останалите пътища в Североизточна България колите към момента се движат, само че огромна част от пътната мрежа е затворена за камиони, осведоми NOVA.

Автомагистрала „ Хемус” е затворена в сектора от Шумен до Варна за тежкотоварни коли над 12 тона .

Временно се лимитира придвижването в едната лента по пътя Ботевград – автомагистрала „ Хемус” поради аварирал тир. „ Пътна полиция” контролира придвижването.

Ришкият проход е затворен за коли над 12 тона. През прохода Печинско е неразрешено придвижването на МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. Проходът Рожен е неразрешен за МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета.

Тежка е пътната конюнктура в Русенско .

Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост” беше затворен нощес от румънска страна за тежкотоварни коли. Образували са се опашки. Пътят Русе-Силистра още веднъж е в тежко положение. Изцяло затворени са за придвижване пътят Русе-Разград-Шумен, както и Дюлинският проход. Ограниава се придвижването на МПС над 12 тона в двете направления по пътя Русе-Бяла.

Ограничено е придвижването на МПС над 12 тона по пътя Самоков-Дупница и по пътя Самоков-Ихтиман. От АПИ приканват водачите на леките коли по двата пътни сектора да се движат готови за зимни условия. Във Варненско, Добричко и в Русенско, както и в десетки други обитаеми места в страната, е оповестена дървена почивка поради тежката пътна конюнктура.

Заради снега спря и придвижването на някои пътнически влакове в Североизточните региони на страната.

Пътническите влакове, които няма да пътуват през днешния ден са композициите в секторите Добрич-Кардам-Добрич, Самуил-Силистра-Самуил, както и два влака сред Русе и Шумен. За пасажерите от анулираните влакове в сектора Самуил-Силистра-Самуил е обезпечен транспорт с рейсове.

Движението на всички други влакове в страната се реализира обикновено, като са вероятни известни закъснения заради усложнената зимна конюнктура.

Поради изобилен снеговалеж

краткотрайно е прекратено придвижването на товарни коли от Благоевград към Граничен контролно-пропусквателен пункт "Станке Лисичково " .

Извършва се разчистване на пътната настилка, заяви представителят на Групово дело "Гранична полиция " Лора Любенова.

"На Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата-Промахон " трафикът е натоварен, няма ограничавания. Нормално е прекосяването на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Златарево " на бълагро-македонската граница. На Граничен контролно-пропусквателен пункт "Илинден-Ексхои " се пропущат единствено коли, които са снабдени с вериги. Не е нужно да бъдат поставяни веригите, само че всички леки и товарни коли би трябвало да бъдат снабдени с вериги. Това е изискването, сложено от гръцките управляващи ", посочи Лора Любенова.

Поради влошените метеорологични условия и пътна конюнктура в страната, към 12 ч.

през днешния ден не се организират образователни занятия в 1103 учебни заведения .

Най-много образователни заведения са затворени в областите Бургас и Варна, надлежно 122 и 121 учебни заведения. В област Плевен и област Кърджали - по 84 учебни заведения, а в област Русе - 70.

По предписание на министъра на стопанската система Емил Караниколов,

Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) ускорява екипите, осъществяващи надзор на язовирите и оборудванията към тях, и прави изключителни инспекции на проблематичните водоеми,

оповестиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система. Мерките се постановат поради изобилните снеговалежи и заплахата от внезапно повишаване на водните размери от тяхното размразяване.

При нужда има подготвеност да се командироват спомагателни чиновници в райони с по-висок евентуален риск и въвеждането на 24-часови наряди. Активиран е и изключителният щаб, който ще работи непрекъснато в централата на организацията до нормализиране на обстановката. Поддържа се и непрекъснат контакт с представителите на локалната власт, като са известени и всички регионални шефове за завишаване на вниманието към водоемите на тяхна територия.

ДАМТН моли притежателите на язовири да наблюдават с нараснало внимание положението на ръководените от тях водоеми и при нужда навреме да алармират организацията.

Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР