Заради обхвата на противоепидемичните мерки и очакваните над 20 000

...
Заради обхвата на противоепидемичните мерки и очакваните над 20 000
Коментари Харесай

Отлагат за догодина фолклорния събор „Леденика“ във Враца

Заради обсега на противоепидемичните ограничения и предстоящите над 20 000 гости за двата дни на събора, юбилейното издание на Национален фолклорен събор „ Леденика “ ще се организира през 2021 година.
В петото издание фестивала ще бъдат включени български танцови сформира от Молдова, Украйна, Сърбия и Румъния. По този метод ще бъдат показани достоверни традиции и обичаи от българските общности в Източна Европа.
В програмата на фестивала ще бъдат непокътнати към този момент одобрените като обичайни за събитието – нестинарски танци, надиграване и националните битки. Кулминацията на фолклорния събор още веднъж ще е възстановката на Северняшката женитба.
Кметът Калин Каменов разяснява, че фолклорният събор ще бъде надграден и ще се трансформира в сцена освен на българските обичаи и традиции, само че и на производители на артикули от цялата страна. „ За страдание огромна част от групите, които обявиха присъединяване в тазгодишното издание на фестивала нямат опция да се включат заради логистични аргументи. През последните четири години, Съборът се утвърди като един от най-посещаваните в цялата страна. Именно заради тази причина, през идната година, когато ще проведем юбилейното издание е планувано присъединяване освен на танцови сформира и производители от страната, само че и на групи от българските общности в другите страни “ – сподели още Каменов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР