Заради обективната ситуация бе поискано удължаване на извънредното положение. Искането

...
Заради обективната ситуация бе поискано удължаване на извънредното положение. Искането
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Безспорно е ограничено правото за придвижване, но то не е основно

Заради обективната обстановка бе поискано удължение на изключителното състояние. Искането на държавното управление е този период да се удължи с месец, с цел да има прогнозируемост. Това сподели правосъдният министър по БТВ.
Данните за разпространяването на болестта демонстрира такава нужда. Безспорно в известна степен би могло да се твърди, че има ограничение на правото на напредване. Държавата би могла да се отклони, само че не сме се отклонили съществено. Готови сме с отчет до Министерски съвет с искане да деругация. Не се нарушават 3,4, 5 съществени права. Би могло да има отрицателна реакция за свободното напредване. Но то не е главно право. Свободата на словото по никакъв метод не сме засегнали.

Имаме готова нота да се връчи в Страсбург. Преди повече от 5 година Венецианската комисия се е произнесла за вероятно ограничаване при рецесия на съществени човешки права. Не можах да чувам президента. Усетих, че поражда напрежение. В тази обстановка да сме единни и да не объркваме хората.

Осъществяваме надзор на активността на ЧСИ-та. Те нямат право да правят дейности по време на изключителното положение-да вършат списък на имущество и да разпореждат запори и забрани. Имаме сигнали, че това се прави. Проверяваме ги. По този върпос опракването е главното.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР