Заради новите цени на тока от 1 юли, ЧЕЗ Разпределение

...
Заради новите цени на тока от 1 юли, ЧЕЗ Разпределение
Коментари Харесай

ЧЕЗ с извънреден отчет на електромерите и преизчисления заради новата цена на тока

Заради новите цени на тока от 1 юли, " ЧЕЗ Разпределение България " АД ще извърши изключително отчитане на електромерите на клиентите, оповестиха от пресцентъра на сдружението.
Графикът на изключителния доклад ще бъде оповестен на уеб страницата на компанията в секция " Графици " през днешния ден, 28 юни. След тази дата информация може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010. С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира в допълнение 319 чиновници. Всички отчетници ще работят с удължено работно време в интервала от 01-02.07.2019 година
Поради физическата неспособност всички електромери да бъдат регистрирани в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.
С цел гарантиране на оптималната уместност при фактуриране на употребяваната електрическа енергия, клиентите имат опция сами да отчетат показанията на електромерите си към 30 юни 2019 година Самоотчитането е по избор и не анулира осъществяването на месечен доклад от страна на ЧЕЗ. Клиентите, които желаят да се възползват от тази опция, следва да създадат своя доклад на 30 юни 2019 година Подадените данни от самоотчета през този интервал се смятат за регистрирано ползване към 30.06.2019 година, в това число. Фактурите през месец юли ще съдържат информация за употребяваната електрическа енергия за два отчетни интервала – по остарели и по нови цени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР