Заради нови зарази с коронавирус в Китай затвориха поредния милионен

...
Заради нови зарази с коронавирус в Китай затвориха поредния милионен
Коментари Харесай

Китай затваря 4-милионен град заради коронавируса

Заради нови болести с ковид в Китай затвориха следващия милионен град: Дзилин в североизточната част на страната. " Положението е доста съществено ", споделят управляващите. И Ухан се бори с нови болести.
Заради новия ковид в Китай още веднъж затварят отчасти милионен град. Този път става дума за 4-милионния Дзилин в североизточната част на страната. Агенция Синхуа заяви, че транспортните връзки (влакове и автобуси) с този град са прекратени, защото са открити десетки нови случаи на инфектирани с ковид. Хора, които съгласно тестванията нямат антитела против вируса, не трябва да напущат града, подредиха управляващите. Според тях, ситуацията е " доста съществено ".
И град Ухан, където на първо време в света се развихри пандемията, се бори против вълна от нови болести. Градските управляващи желаят в най-кратки периоди да тестват за ковид всичките 11 милиона поданици на града. В началото на седмицата в един от градските жилищни региони бяха открити нови 6 случая - след продължителна фаза без болести. До края на април в Ухан на проби са били подложени близо един милион души. Според китайския портал " The Paper ", градските региони на Ухан би трябвало да разработят проекти за провеждането на всеобщи проби, предава БГНЕС.
Никъде другаде в Китай нямаше толкоз доста заболели и толкоз доста умряли от COVID-19, колкото в Ухан. Ухан беше и първият град в света, който напълно се затвори в продължение на седмици. От общо 80 000 публично оповестени заразявания в цялостен Китай, 50 000 бяха в Ухан. Само в Ухан от ковид починаха 2500 души. В цялостен Китай жертвите бяха общо 3300.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР