Заради ниските заплати, социалните служби трудно намират служители. Свободните места

...
Заради ниските заплати, социалните служби трудно намират служители. Свободните места
Коментари Харесай

Липсват сациални работници

Заради ниските заплати, обществените служби мъчно намират чиновници. Свободните места в страната са 85. 35 от тях са в София, оповестиха от Агенциятя за обществено подкрепяне. Най-сериозни затрудения изпитват работещите в отделите за " Закрила на детето ", съобщи Българска национална телевизия. Дирекцията за обществено подкрепяне в столичния квартал `Люлин " обслужва 250 хиляди души. Около 10% от щатните места за обществени служащи са свободни. Дирекцията на процедура работи с към 60% от чиновниците си, тъй като постоянно има хора в болнични и отпуски.

Димитрийка Цанова - шеф " Социално подкрепяне ", Люлин: " Една много огромна част имат и телкови решения. От своя страна, хората с телкове, като са заболели взимат повече и болнични - по-често. И това натоварва пък, тези които остават в дирекциите. "

Недостигът на фрагменти натоварва най-вече чиновниците в отдела за " Закрила на детето ". В Люлин те са единствено четирима.

Димитрийка Цанова шеф " Социално подкрепяне ", Люлин: " На един обществен служащ се падат към 150 случая при норматив 16 -18 по европейски стандарт. Ние решаваме ориси на деца, ориси на фамилии. "

Евдокия работи в отдела от 3 години Донесла е персоналния си копютър, купува писалищен материали със лични средства и съвсем всеки ден остава да работи изключително.

Евдокия Латовска - обществен служащ: Не се заплаща нищо в допълнение и главното заплащане, което имаме изобщо не може да се разяснява. Не е нещо, което подтиква обществените служащи.

Голямата натовареност се отразява и на хората, които употребяват обществени услуги.

Евдокия Латовска - обществен служащ: " Ние работим с деца с увреждания, на които осигуряваме посоки за обществени услуги. И заради огромния размер на работа от време на време се забаваме в издаването на тези посоки. "

Средната заплата на обществен служащ е 628 лв., а на начинаещ без опит със 108 лв. по-малко, макар, че по закон се изисква приблизително в огромните градове назначават единствено обществени служащи с висше обучение.

Рая Иванова - шеф " Човешки запаси ", АСП " Поради ниското възнаграждение в тази ситуация се получава по този начин,че таман образоваме един чиновник - той навлиза в работата и по-късно си намира по-атрактивна заплата. "

Предвижда се следващата година заплатите на обществените служащи да се усилят с до 10%. Друг тласък за привличане на нови фрагменти в системата е опцията за кариерно развиване, допълват от Агенцията за обществено подкрепяне.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР