Заради нерегламентирано строителство в ДЛС Искър е прекратен договорът за

...
Заради нерегламентирано строителство в ДЛС Искър е прекратен договорът за
Коментари Харесай

Заради строеж, вероятно на Румен Гайтански, уволниха директора на „ДЛС Искър”

Заради нерегламентирано строителство в „ ДЛС Искър ” е преустановен договорът за ръководство на шефа инж. Атанас Дарелов. Припомняме, че в обществената мрежа Фейсбук се появи обява на Зелено придвижване и Демократична България, съгласно която предприемачът Румен Гайтански строи голям хотелски комплекс на територията на Държавно ловно стопанство „ Искър “ от Югозападно държавно дружество Директива за птиците Благоевград. Територията на стопанството е 40 хиляди Дка. Ето какво се споделя в известието на ЮЗДП:
Във връзка с обява в обществената мрежа на Зелено придвижване и Демократична България, в която се оповестява за „ строителство на хотелски комплекс в „ Държавно ловно стопанство Искър ”, препечатана в обособени медии, Югозападното държавно дружество осведоми, че по предписание на шефа инж. Дамян Дамянов се прави инспекция. Към момента на инспекцията се установи, че на територията на „ ДЛС Искър ” са осъществявани строителни действия, за които ловното стопанство не е изискало от компания „ БИО МАЙНИНГ ” АД нужните строителни бумаги и не е уведомило ЮЗДП за строителството.
ЮЗДП има подписан контракт № 154/23.06.2016 година за взаимна активност с компания „ БИО МАЙНИНГ ” АД за реализиране на ловностопански действия в региона на „ ДЛС Искър ” със период от 15 години. Процедурата за осъществяване на конкурс е на съображение член 9, алинея 15 от Закона за лова и запазване на дивеча и издадена заповед № РД 49-216/14.11.2013 година на министъра на земеделието и храните Димитър Греков. Заповедта за разкриване на състезанието е оповестена в един централен всекидневник – „ Новинар ” на 18.11.2013 година, на формалната интернет страница на Министерство на земеделието и храните, както и на интернет страницата на ЮЗДП в законоустановения период.
Конкурсът е извършен на 19.12.2013 година с присъединяване на 4 юридически лица, чиито представители са участвали при отваряне на документите. Класирането е осъществено съгласно получените от претендентите точки, както следва:
1. „ БИО МАЙНИНГ ” АД с 1313 т.
2. „ ИНТЕРПРОМ ” ЕООД с 1187 т.
3. „ КВП-ГРУП ” ЕООД с 663 т.
4. „ ДАРТЕ МИКС ” ЕООД с 449 т.
Комисията е предложила на министъра на земеделието и храните да класира преди всичко претендента „ БИО МАЙНИНГ ” АД, получил оптимален брой точки. Със заповед № РД 49-5/07.01.2014 година на министъра на земеделието и храните е разгласен резултатът. „ КВП-ГРУП ” ЕООД са обжалвали заповедта на министъра на земеделието и храните, само че с решение № 8921, постановено по адм. дело № 3949/2015 година на Върховен административен съд е отхвърлена жалбата и заповедта на министъра е доказана. Със Заповед № РД 49-298 от 31.07.2015 година на министъра на земеделието и храните е преустановен състезанието и е анулирана заповед № РД 49-5/07.01.2014 година за класиране. Тази заповед е обжалвана и с решение № 5624 от 12.05.2016 година, постановено по адм. дело № 9703/2015 година по разказа на Върховен административен съд, Заповед № РД 49-298 от 31.07.2015 на Министерство на земеделието и горите, с която е преустановен състезанието, е оповестена за оскъдна. Предвид горното е налице годна заповед № РД 49-5/07.01.2014 година на министъра на земеделието и храните за оповестяване резултатите от състезанието, в резултат на което е подписан контракт с „ БИО МАЙНИНГ ” АД на 23.06.2016 година.
Предмет на взаимната активност, според показана от компанията капиталова стратегия, са: създаване, ремонт и поддръжка на биотехнически съоръжения; създаване и поддръжка на фуражна база; закупуване на фураж за поддържане на дивеча; запазване и защита на дивеча; закупуване на жив дивеч за разселване; ремонт и поддържане на бази за интензивно стопанисване на дивеча и създаване на волиери; даване на движими дълготрайни материални активи за прилагане от ДЛС; създаване, ремонт, поддържане и разчистване на горски пътища; ремонт и поддържане на ловна база. За осъществяването на всяка една от дейностите са планувани разноски от двете страни по години, които се уточняват с анекс за всяка обособена година и все още се извършват правилно. За периода на контракта са планувани и дарения от „ БИО МАЙНИНГ ” АД, които поетапно и целево да бъдат насочвани към действия, за които не доближават средства в капиталовата стратегия.
Всички вложения, които се правят в границите на договорите за взаимна активност, подписани сред ЮЗДП и юридически лица, остават абсолютно в интерес на страната, само че при тяхното осъществяване би трябвало да се съблюдава прецизно настоящото законодателство. В съответния случай за позволени груби нарушавания - нерегламентирано строителство и нарушение на вътрешните правила на ЮЗДП е преустановен договорът за ръководство на шефа на „ ДЛС Искър ” инж. Атанас Дарелов.
Вижте още:
Строи ли Румен Гайтански – Вълка голям хотелски комплекс край Самоков?
ДНСК ревизира градеж, евентуално на Румен Гайтански, само че още не разполага с документите му
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР