Заради неплатени данъци в особено големи размери окръжният съд на

...
Заради неплатени данъци в особено големи размери окръжният съд на
Коментари Харесай

В Добрич осъдиха румънец за неплатени данъци за близо 100 коли

Заради неплатени налози в изключително огромни размери окръжният съд на Добрич наложи условна присъда от 9 месеца с 3-годишен изпитателен период на румънски жител, оповестиха от съдилището. Неплатените налози за интервала от 24 февруари 2011 година до 28 февруари 2012 година са в размер на 15 794 лева
Румънецът бил шеф на записана компания с предмет на активност търговия с коли в граничното българско село Кардам и не е заявил притежавани от сдружението му 97 транспортни средства в законовия двумесечен период от тяхното придобиване, прецизират от съда.
Според разбор на материали по досъдебното произвеждане румънски жители закупували коли от разнообразни страни, само че поради високата първична такса за регистрацията им в тяхната страна те се насочили към по-благоприятна за тях скица. В Румъния записали колите си с краткотрайни номера за оптималния законов период, след което употребили услугите на компании в България, с цел да се снабдят с българска регистрация на техните транспортни средства. Клиентите получавали нужните документи и нотариално заверено пълномощие за автомобил, с който можели да пътуват на всички места и да се разпореждат с него. За задачата се пристъпвало към фиктивни покупко-продажби за покупка на колите. В договорите за покупката е посочен един и същи румънски град, а за покупател е визирана компанията на изправения пред Темида румънски жител. От съда показват, че съвсем всички контракти са подписани на цена от 150 евро, без значение от марката, модела, възрастта и положението на автомобила.
Чуждестранният бизнесмен у трябвало да заявява тези коли пред община Генерал Тошево и да им заплати налозите. Той е признал виновността си и делото е минало по реда на кратко произвеждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР