Заради необосновани обвинения срещу лекари в обезкръвената специалност Педиатрия настъпи

...
Заради необосновани обвинения срещу лекари в обезкръвената специалност Педиатрия настъпи
Коментари Харесай

Специалността Педиатрия в криза след поредицата недоказани обвинения срещу лекари

Заради голословни обвинявания против лекари в обезкръвената компетентност " Педиатрия " настъпи още по-голям отлив. Това сподели пред публицисти ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров, който изясни, че съсловната организация до момента не е взела връзки по случая с умрялото преди дни в болница " Пирогов " 3-годишно дете, защото са изчаквали резултатите от инспекциите.

Проверяващите са показали в отчетите си, че детето е умряло от двустранна хеморагична пневмония, съпроводена с кръвоизливи. Повече от 800 хиляди пациенти в света годишно умират поради сходни положения, посочи той. Неоснователно бяха засегнати доктор Елена Георгиева и всичките ни сътрудници, сподели още той. Маджаров изрази безапелационното си мнение, че съсловната организация твърдо ще пази медици, когато са нападани без доказателства. Призовавам всички да се борим дружно за истината, с цел да се гради доверие и религия, тъй като има нужда от това, добави още той.

В огромните лечебни заведения би трябвало да има незабавни портали, а хората ясно да знаят къде могат да потърсят помощ при потребност, вместо да се губи време, съобщи Маджаров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР